Как бяха разпределени даренията в помощ на пострадалите от наводненията? 

Човешките истории, които осмислят дейността ни

Близо 12 000 лв. – толкова успяхме да съберем за месец в рамките на дарителската кампания “Заедно за Подбалкана”, която инициирахме от името на Местен дарителски фонд – Карлово. 

Решихме да помогнем на трима души с малко средства, но пък за постигането на наистина значими резултати. В следващите редове накратко ще ви разкажем къде и с какви цели бяха разпределени даренията.

Хората, до които средствата достигнаха, са Маруся, Милен и Недялко. И тримата биват силно засегнати от водното бедствие, сполетяло Подбалкана на 2 септември т.г. Маруся и Милен са от с. Богдан, Недялко – от с. Слатина. 

Помогнахме за изграждането на фундамент за поставяне на жилищен фургон на Маруся от Богдан

Маруся остава без дом и е принудена да живее в парника си седмици наред. Има здравословен проблем и държи да остане там – в двора на дома си, който днес липсва, но пък въздухът е чист. Получава покана от близки и съседи да се настани временно у тях, но отказва. Парникът е нейният временен дом, докато с помощта на дарители не се намира жилищен фургон, който да ѝ предложи нормални условия за живот. 

За да се постави фургона и да се превърне във функционално жилище, в което жената да остане, е нужно изграждането на фундамент. Сумата в размер на 1140 лв. бе преведена директно към фирмата-изпълнител, която се ангажира с неговото изграждане. Днес фургонът е поставен върху фундамента в двора ѝ и се използва по предназначение. 

Дарихме 5 700 лв. на Милен от Богдан, който ремонтира новото си жилище

И Милен Белев губи къщата си след потопа. Една стена – това е остатъкът от дома му и двор, потънал в наноси. Силата на придошлите води помита всичко по пътя си и домът на Милен за съжаление е сред заличените. По време на наводнението Милен е на работа, прибирайки се се натъква на ужасната гледка. С помощта на дарители успява да събере средства, за да закупи стара къща в селото, в която да продължи живота си. 

Новото му жилище обаче има нужда от ремонт. При посещението си видяхме, че вече има нова дограма (поставена със средства от дарители), но за да стане жилището му функционално има нужда и от редица други подобрения. Парите от Местния дарителски фонд – Карлово в размер на 5 700 лв., Милен ще вложи в осъществяването на ремонтни дейности. И така стая по стая, бавно, но сигурно, старата къща ще се превърне в нов, топъл и уютен дом за Милен. 

С 5 700 лв. Недялко от Слатина ще прави ремонт на ремонта, за да превърне къщата си в годна за живеене

Недялко Колев от с. Слатина прави ремонт на жилището си скоро преди придошлите води да разрушат всичко в дома му. За радост къщата му остава цяла и не последва съдбата на тези на Маруся и Милен, които биват отнесени изцяло. Всички вложени средства и усилия за ремонт преди това обаче отиват на вятъра, тъй като къщата му остава под вода. 

Със сумата от 5 700 лв., получени като дарение от Местния дарителски фонд – Карлово, Недялко ще ремонтира къщата си отново. Той започва да подрежда живота си наново с помощта, която заедно му оказахме. 

Трудно можем да заличим спомена от страшното наводнение, което погуби стотици човешки мечти. Помогнахме на трима с малко, но пък от сърце. Вие, скъпи дарители – хора с добри сърца, направихте възможно всичко това да се случи. Дарихме надежда и лъч светлина на тези трима човека, които ги бяха изгубили. Това са човешките истории, които осмислят дейността ни! 

Те ви благодарят чрез нас, ние ви благодарим чрез тях! С дълбок поклон, отново – БЛАГОДАРИМ! 

Всички суми бяха преведени по банковите сметки на надарените въз основа на договори за дарение и приемо-предавателни протоколи. Всички те са сключвани от името на Сдружение с нестопанска цел “Млади, активни, креативни”, в качеството ѝ на основна организация, която администрира и поддържа Местен дарителски фонд – Карлово. 

Местен дарителски фонд – Карлово и организациите, които стоят зад платформата и/или с които си партнира, не удържат такси за администриране, възнаграждения на екипа и други от получените дарения. Единсвените удържани средства от даренията са свързани с административни такси, начислявани от платежните доставчици, които платформата използва.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BGBulgarian